Retete prajituri de Craciun cu putine calorii

Se apropie sarbatorile asa ca vei avea nevoie de cateva retete prajituri de Craciun cu putine calorii. Descopera ingredientele care te ajuta sa tii kilogramele in plus la distanta. Anul acesta nu trebuie sa postesti si sa pierzi placerea de a consuma preparate delicioase.

  • Prajitura cu miere si migdale

Combina aceste doua arome pentru a gati un desert apetisant pentru Craciun. Incalzeste cuptorul la 180ºC. Pregateste o tava tapata cu hartie de copt si putin ulei. Foloseste un blender pentru a transforma 1 1/2 cana de migdale in pulbere. Intr-un bol bate 4 galbenusuri de ou cu 1/2 cana de miere, 1/2 lingurita de sare, o lingurita de vanilie respectiv 1/2 lingurita de praf de copt. Foloseste mixerul pentru a obtine textura dorita. Viteza sa fie setata la minim. Apoi adauga migdalele mixturii.

Intr-un alt bol bate 4 albusuri de ou cu ajutorul mixerului. Viteza sa fie medie. Pe urma, toarna albusurile in amestecul cu migdale. Aluatul se pune in tava pregatita. Lasa prajitura in cuptor pana cand devine maronie. Verifica starea preparatului cu o scobitoare (dupa 25-30 minute). Scoate prjitura si lasa sa se raceasca. Aceste tipuri de prajituri de Craciun fara crema pot fi servite langa cafea sau dupa o masa satioasa.

Reteta baton lamaie

  • Reteta Cupcake Brownies

Sarbatorile iti pot strica dieta, insa, nu si daca ai la indemana cateva retete de prajituri de Craciun cu putine calorii. Iata un exemplu. Incalzeste cuptorul la 180ºC. Intr-un bol amesteca 3/4 cana de faina, o cana de zahar brun, o jumatate de lingurita de praf de copt, 3 linguri de cacaou neindulcit si un sfert de lingurita de zahar. Intr-un alt bol amesteca o jumatate de cana de apa, un sfert de cana de zeama de mere neindulcita, o jumatate de lingurita de otet din cidru de mere, 1/2 lingurita de vanilie si o jumatate de lingura de margarina topita.

Toarna aceasta mixtura in amestecul cu cacao. Ia o tava speciala pentru prepararea brioselor. Pune putin ulei in fiecare forma. Umple formele pana la jumatate. Pune tava la cuptor timp de 17-20 de minute. Verifica cu ajutorul unei scobitoare. La sfarsit scoate din cuptor si lasa briosele sa se raceasca.

  • Baton cu lamaie

Invata cum sa folosesti ingrediente proaspete cu putine calorii pentru a prepara deserturi sanatoase pentru toata familia. Am inclus pe lista noastra de prajituri de Craciun batoanele cu lamaie. Incalzeste cuptorul la 180ºC. Foloseste un blender pentru a amesteca 5 linguri de zahar brun cu 1 1/2 lingura de faina. Adauga apoi 8 linguri de unt nesarat. Pregateste o tava tapata cu hartie de copt pentru a intinde aluatul.

Pune aluatul la cuptor timp de 20 de minute. Intre timp pregateste toppingul de lamaie. Bate 4 oua cu ajutorul unui mixer. Adauga 3 linguri zahar pudra, apoi, 1/2 lingurita de vanilie. Pe urma, adauga in continuare 3/4 de cana de zeama de lamaie naturala respectiv 3 linguri de zahar pudra. Cand aluatul este gata, scoate tava si toarna amestecul cu lamaie pe blat. Pune tava din nou la cuptor timp de 30 de minute. La final taie prajitura in batoane.

Prajituri Linzer

  • Prajitura ruseasca pentru ceai

Esti prea ocupata pentru a gati prajituri de Craciun cu crema si blaturi? Incearca urmatoarea reteta! Amesteca o lingurita de vanilie cu o canita de unt topit, 2 ½ cani de faina, o lingurita de sare, ½ cana de zahar pudra si ½ cana de nuci sau arahide maruntite.

Formeaza mingi din aluat si pune-le pe o tava tapata cu hartie de copt si putin unt. Incalzeste cuptorul la 180ºC. Pune prajiturile in cuptor timp de 15 minute. La sfarsit scoate tava, asteapta pana cand se racesc prajiturile si tavaleste-le prin zahar pudra.

  • Inimioare Linzer

Opteaza pentru prajituri de Craciun clasice. Incearca aceasta reteta de Linzer austriac cu dulceata daca iti plac deserturile dulci cu putine calorii. Incalzeste cuptorul la 160ºC. Intr-un bol amesteca 2/3 cani de zahar brun cu 220 gr de unt nesarat. Dupa ce ai obtinut o textura cremoasa adauga o lingurita de vanilie, un galbenus de ou, un sfert de lingurita de sare si 2 1/2 cani de faina.

Imparte aluatul in doua, pune o parte la frigider. Intinde prima jumatate, taie inimioarele mari cu formele speciale de decupat. Apoi, taie inimioare mici in jumatate dintre forme pentru a crea ‘fereastra’ pentru dulceata. Pune aluatul intr-o tava tapata cu hartie de copt. Formele se pun la cuptor si se coc timp de 10-12 minute.

Asteapta pana cand formele se racesc, apoi, intinde dulceata de zmeura, capsuni sau piersica pe partile intregi. Preseaza partile intregi cu cele gaurite. La final tavaleste inimioarele prin zahar sau nuca maruntita.

Sursa imagini:http://zoebakes.com,  http://www.foodnetwork.com, http://www.pillsbury.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *